Три детски градини в Момчилградско подобряват образователната интеграция Ще работят по проект „Активни родители за успешни деца“.

Нов живот

Момчилград е сред отличените общини за финансиране по проект „Активни родители за успешни деца“. Средствата се осигуряват от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства на Министерство на образованието и науката.

На 15 октомви се проведе встъпителна конференция по проекта с участието на шестте детски градини на територията на общината – директори, учители, родители, както и представители на местна власт и РУО – Кърджали.

Проектът е насочен към подобряване на процеса на образователна интеграция и развитие на интеркултурно образование в три детски градини – „Слънце“ в село Груево, „Пролет“ в Нановица и „Щастливо детство“ в Звездел, където преобладават деца от етническите малцинства.

Планираните инициативи са насочени към системно взаимодействие и подкрепа на родителите за превръщане на културното многообразие в източник и фактор за взаимно опознаване и духовно развитие на децата

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *