Народният певец Здравко Мандаджиев идва за празника на родния си Кърджали Концертът му с танцова формация «Кабири» започва в 13 часа на 21 октомври

Нов живот

На 21 октомври 2024 г., в 13:00 ч., в Градската градина започва концертът на Здравко Мандаджиев, който идва за празника на града с невероятната танцова формация «Кабири».

Проявата е част от богата фолклорна програма, организирана от Община Кърджали, която ще изпълни сърцата ни с радост и гордост към българските традиции.

Мандаджиев притежава топъл и лиричен глас, с богата орнаментика и голям гласов диапазон. Изпълнява всички стилове и е с богат жанров репертоар – народни песни от всички фолклорни области на България, поп фолк, естрада, сръбско, гръцко и др. Има издадени три самостоятелен албума. Участвал е в редица фестивали и конкурси и е печелил множество отличия и награди. Изнасял е концерти в Германия, Франция, Испания, Турция, Гърция, Чехия и др. Хитови песни: “Жив мерак“ ; “Станке ле, голям гяволо“, “Да запеем“; “Празник“, “На мегдана“, “Ако ти поискам“, “Сред село хоро играят“, “Искам я, мамо“

Певецът е роден на 30 юли 1982 година в Кърджали. Първата му изява на сцената е на четиригодишна възраст. Началното си образование получава в СОУ “Петко Рачов Славейков”. До седми клас е учил в специализираната музикална паралелка с народно пеене в СОУ “Владимир Димитров-Майстора” в родния си град.
В периода 1996-2001 година продължава образованието си в Средното музикално училище в село Широка Лъка, специалност “Народно пеене”.
Бакалавър от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в гр. Пловдив в специалността “Изпълнителско изкуство” с профил народно пеене.
През 2005 година се дипломира със степен “Бакaлавър”.
Здравко Мандажиев е реализирал много концерти и изяви в страната и чужбина, като индивидуален изпълнител към “Дом на културата “ в град Кърджали и СМУ- с. Широка Лъка.
От ранна детска възраст взима участие в детското предаване “Звънче” по БНТ.
За последен път е изнасял концерт в Кърджaли през 2004 година.

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *