Фестивалът Перпера ще зарадва Кърджали в навечерието на празника на града Дефиле на участниците ще тръгне от пощата към Дома на културата на 19 октомври в 13 часа, а изпълненията на сцена започват от 14 часа

Валентина ИВАНОВА

Националният фолклорен фестивал на любителските клубове по народни танци «Перпера 2024» отново ще събере в Кърджали за девети път участници от 15 състава от цялата страна. Очаква се повече от 300 танцьори от цялата страна да се качат на сцената в Дома на културата на 19 октомври, в навечерието на празника на града. Това заяви пред «Нов живот» Яне Янев, председател на Тракийско дружество «Димитър Маджаров» и на Български съюз на тракийските организации, съорганизатор на проявата.

Продължават заявките от цялата страна. Надиграването няма конкурсен характер. Всеки състав изпълнява два танца.

Гости на събитието ще бъдат представители на тракийските организации от целия регион Кърджали, както и от Карнобат, Пловдив, Бургас, Варна, Айтос и др.

Дефиле на участниците ще тръгне от пощата към Дома на културата в 13 часа, а изпълненията на сцена започват от 14 часа.

Традиционни организатори на събитието са „Тракийско дружество -Димитър Маджаров”, Народно читалище “Тракия 2009”, „Тракийско младежко дружество“ и танцовият им клуб “Хоротропци-Тракия” със съдействието на община Кърджали.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *