Клуб Историкон към СУ „Васил Левски“ в Крумовград търси безценните съкровища по българските земи През последните години той се утвърди като една от водещите извънкласни дейности в училището

Клуб „Историкон“ към СУ „Васил Левски“ – Крумовград, в който се насърчава интереса към историята сред учениците, се подготвя за четвърта учебна година да издава исторически вестник „Исторически бюлетин“.

Под ръководството на ръководителя на екипа и дизайнер на вестника – Елена Петрова от Xв клас, която за трета година ще бъде начело на екипа, който издава бюлетина, клубът се стреми да създаде платформа за млади изследователи. Тази година клубът стартира с темата за праисторията и тракийските съкровища, открити по българските земи, хвърляйки светлина върху богатото културно-историческо наследство на първите цивилизации. Първото издание за тази година ще излезе на хартиен носител след 20 октомври.

Издаването на историческия вестник е една от дейностите, които се организират от клуба. И през тази учебна година в него  ще членуват над 35 ученици от IX и X клас, които провеждат различни дейности в сферата на обществените науки и гражданското образование, представят училището и родния си град в областни, национални и международни състезания и конкурси.

През последните години клуб „Историкон“ се утвърди като една от водещите извънкласни дейности в Средно училище „Васил Левски“ – Крумовград. Под ръководството на Илиян Тосков – старши учител по история и цивилизации, клубът си партнира с редица организации. Водещо е партньорството със златодобивната компания „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД, която подкрепят инициативите на клуба и съдействат за отпечатването на бюлетина. Реализирането на дейностите на клуб „Историкон“ се подкрепят и от Община Крумовград, с която имат изградени добри партньорски взаимоотношения. Зад реализирането на дейностите на клуба стои и ръководството на Средно училище „Васил Левски“ – Крумовград, което подкрепя и насърчава дейностите, които развиват ученици.

 

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *