Крумовград препъна и ЦСКА 1948, за сините това е трети пореден мач без загуба

Крумовград и ЦСКА 1948 завършиха 1:1 в първия мач от 11-ия кръг на efbet Лига. Срещата се игра в Коматево, а футболистите на Валентин Илиев надиграха противника, но пропуснаха да постигнат обрат.

Домакините откриха резултата още с първата си възможност. Джуниет Али подаде на Серкан Юсеин, който проби в наказателното поле и с удар в близкия ъгъл преодоля Петър Маринов – 1:0.

В 20-ата минута Емил Ценов шутира от над 20 метра, но встрани от вратата, пазена от Янко Георгиев. В средата на първото полувреме Радослав Кирилов се свлече в наказателното поле на Крумовград след съприкосновение с Лукас Сантана и въпреки претенциите на „червените“ за дузпа, главният съдия Димитър Димитров остава безмълвен.

В 27-ата минута Ради Кирилов стреля от воле, топката профуча на сантиметри над вратата. До почивката футболистите на Валентин Илиев потърсиха изравнително попадение, но Янко Георгиев и защитата пред него се справиха на ниво.

Още в началните секунди на втората част гостите отново изявиха претенции за дузпа. Радослав Кирилов опита да центрира, но топката се отби в ръката на Лукас Сантана. Първоначално реферът отсъди корнер, но след преразглеждане на ситуацията с ВАР посочи бялата точка. Евгений Сердюк изпълни точно в 50-ата минута – 1:1.

Малко след това изстрел на Талис премина опасно близо до десния страничен стълб на вратата на Крумовград. След това Сердюк пропусна от чиста позиция.

Пред украинеца имаше още една добра възможност, но той отново не успя да отбележи.

В 77-ата минута Янко Георгиев отрази и удар на Радослав Кирилов. До края не падна нов гол и срещата приключи 1:1.

За Крумовград това е трети пореден мач без загуба след победите с 3:0 над Ботев (Враца) и 2:0 срещу Локо (Пд) на „Лаута“. Отборът на Атанас Рибарски, който е бивш наставник на ЦСКА 1948, има 13 точки и е девети във временното класиране. Тимът на Вальо Илиев е шести с 14 т.

Източник: blitz.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *