РИК не уважи жалбата на Байрам Байрам за коледните къщички в Момчилград Със 7 на 5 гласа я гласува като неоснователна

Нов живот

На вчерашното си заседание РИК в Кърджали обсъди жалбата от Байрам Юзкан Байрам представител на ПП „ДПС“ и КП „Движение за права и свободи- ново начало”, в която се твърди, че КП „Алианс за права и свободи” неправомерно използват в Момчилград така наречените „Коледни къщички“. Те се стопанисват от общинската администрация и се отдават под наем на търговци или се използват за благотворителни цели.

Жалбоподателят счита, че обектите се изполват извън предназначението си, с цел предизборна агитация, както и в противоречие с Търговския закон на Република България, а и са нарушени правилата на предизборна агитация, определени в ИК. Отправено е искане за преустановяване на посочените нарушения.

При проверката на работна група от РИК общинскатао администрация в Момчилград е  представила договор за наем сключен на 26.09.2024г. с КП „Алианс за права и свободи“,  съгласно схема одобрена от гл. архитект за осъществяване на политическа дейност.

Районна избирателна комисия- Кърджали не е установила нарушение на правилата на Изборния кодекс и на основание чл.72, ал.1, т.1 и т.20 от Изборния кодекс. След гласуване на заседанието на Комисията на 3 октомври е взето решение със 7:5 гласа от присъстващите 12 членове да остави без уважение жалбата от Байрам Байрам представител на ПП „ДПС“ и КП „Движение за права и свободи- ново начало” като е приема за неоснователна.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *