Празничен концерт за Деня на Кърджали подготвят в Дома на културата Планиран е за 17 октомври и с него започва новият творчески сезон

Ваня ИВАНОВА

Артистите от Дома на културата започват творческия сезон с нови сили и с надеждата, че ще успеят да впечатлят, зарадват и провокират вярната си публика. Първата им проява е свързана с Деня на Кърджали – 21 октомври.

Подготвяме концерт, който да създаде тържествено и приповдигнато настроение у зрителя. Ще отдадем заслужено уважение и почит към хората, оставили диря в развитието на града. Специално внимание ще отделим на децата. Ще дадем място за изява и на младите ни танцьори. Това сподели за «Нов живот» Мариана Ликова, директор на Дома на културата.

Празничният концерт ще бъде на 17 октомври. А до края на месеца се очаква едно прекрасно преживяване с мюзикъла «Червената шапчица» по музика на Александър Владигеров. Гост-режисьор е Стефан Петков, солист в Националния музикален театър „Стефан Македонски“, добре познат на кърджалийската публиката от негови участия на сцената в Дома.

Известният тенор се заема да освежи репертоара на културната институция с интересен прочит на популярната приказка. Ще участват солистите от музикалния театър при Дома на културата, както и външни изпълнители. Репетират два състава. В ролята на «Червената шапчица» ще се въплъти новото попълнение Аглика Петрова, одобрена на кастинг. Във втория състав са младите певици Елица Ламбева и Виктория Димитрова от класа по поп и джаз пеене на Радостина Желева. Двете се редуват като Червената шапчица и Лисана. Имаме и две баби – Иванка Христева и Пепа Илчева. Всички персонажи са много ярки, всеки артист разгръща таланта си и всяка роля е главна, добавя директорката на Дома.

Мариана Ликова е насочила усилията на екипа си към възраждането на предишни спектакли и създаването на нови постановки. Играят се познати заглавия като „Принцесата и свинаря“. Планират възстановяването на по-мащабни оперети като „Царицата на чардаша“,“ Веселата вдовица“ и др.

Сцената е отворена и за външни изяви. Те започват още на 1 октомври с Иван Динев-Устата. На 14 октомври гостува един интересен артист – Димитър Иванов- Капитана. Той ще повтори спектакъла си на 6 ноември.

Домът на културата е традиционен домакин на екофеста под шапката на Общината, който винаги пълни залата с любознателни ученици и граждани. Форумът започва на 10 октомври.

Както винаги досега, в Кърджали ще гостуват постановки от вътрешността на страната. Желание да дойдат вече са заявили от театъра в Добрич с постановката „Криворазбраната цивилизация“.

Новият сезон си е ново приключение, в което се впускаме с надежда, с вяра и с желание да го направим по-добър от предишния. Домът на културата да си остане средище на артисти, творящи с любов, едно търсено и привлекателно място за публиката, завърши Мариана Ликова.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *