Пет пътни произшествия с трима пострадали пешеходци са станали в областта за два дни

Пет пътни произшествия с трима пострадали пешеходци са станали в областта в петък и събота. Около 10 часа на 28 октомври в Кърджали по първоначални данни 66-годишен водач на „Дачия“ блъснал 62-годишна пешеходка, която била настанена за лечение в кърджалийската болница със счупване на раменната кост. Направеният тест за алкохол но водача с техническо средство е с отрицателен резултат. Извършен е оглед на мястото на произшествието от дежурна оперативна група на РУ-Кърджали. Образувано е досъдебно производство.

На 27 септември малко преди 8 часа на булевард в Кърджали 44-годишен водач на товарен „Ивеко“ блъснал двама 74-годишни пешеходци, пресичащи на обозначено за това място. Единият от пострадалите е бил прегледан от спешни медици и освободен, другият отказал медицинска помощ. Не е констатирана употреба на алкохол. Произшествието е обработено по административен ред с акт по ЗДвП.

Същия ден около 8,15 часа в Кърджали 35-годишен с „Волво“ ударил движещ се пред него лек автомобил „Мазда“. Тестът за алкохол на водача на волвото отчел отрицателен резултат, а на другия шофьор 0,57 промила. Съставени са актове по ЗДвП.

По същото време в землището на село Соколино 42-годишен с „Фолксваген“ блъснал крава на пътното платно. Не е констатирана употреба на алкохол. Съставен е акт на водача. Собственикът на животното не е установен. Екип на РСПБЗН-Момчилград отстранил мъртвото животно от пътното платно и обезопасил катастрофиралата кола.

По пътя от Джебел към село Купците 38-годишен водач на „Нисан“  на стеснен участък при разминаване ударил странично „Фолксваген“. Тестовете на водачите за алкохол с техническо средство са с отрицателни резултати. Съставен е акт по ЗДВП.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *