Деца в неравностойно положение бяха на образователен лагер Move Now Те получиха ценни насоки относно образованието си, професионалното си и кариерно ориентиране

В периода от 26 до 28 септември Областен съвет на БЧК – Кърджали и ЗАД „Алианц България“ АД за трета поредна година организираха лагер Move Now за деца в неравностойно положение, чиято мисия е за равни възможности за образование и професионално развитие.

В рамките на три дни 43 деца от уязвими групи имаха възможността да се срещнат с представители от Община Кърджали, Община Момчилград, Дирекция „Инспекция по труда -Кърджали”, Дирекция „Бюро по труда – Кърджали”, представител от фирма „Кяшиф” ЕООД, гр. Джебел, преподаватели и представители на висшето училище по агробизнес и развитие на регионите, гр. Пловдив и ПГ по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров”, гр. Кърджали. При срещите си младежите почерпиха информация и получиха ценни насоки относно образованието си, професионалното си и кариерно ориентиране, запознаха с ефективни начини за търсене на работа или стаж.

Лагерниците имаха изключителната възможност, да се срещнат и запознаят лично с актьора Башар Рахал, който проведе мотивираща беседа с децата и прожектира предпримиерно трейлъра на филма „Без крила“. Пълнометражният филм на Башар Рахал и Ники Илиев е вдъхновен от истинската история на лекоатлета, трикратен шампион на скок дължина за хора с увреждания и взел участие през втората година на лагера – Михаил Христов.

Г-н Николай Иванов  – разпределител и капитан на българския национален волейболен отбор до 2004 година, проведе спортни активности с децата включени в лагера, съвместно с младежкия волейболен клуб „Арда“, гр. Кърджали.

Коафьорът на звездите  – Любен Николов, се срещна с лагерниците и разказа своята лична история и как мечтите стават реалност. Всеки участник имаше възможността да разговаря лично с коафьора и да сподели своите мечти относно професиолналното си и лично развитие.

Представители на ЗАД „Алианц България“ АД провеждаха беседи и игри с децата свързани с процеса на кандидатстване за работа и soft skills занимания.

Активно участие в програмата взеха доброволци на БМЧК – Кърджали, които съдействаха за безпроблемното протичане на всички мероприятия, като същевременно забавляваха младежите с игри за запознанства и сплотяване на екипа.

Областен съвет на БЧК – Кърджали изказва своята благодарност на всички представители на общини, държавни институции, фирми и учебни заведения за ползотворното партньорство, които допринесоха в реализирането на този проект. Сърдечни благодарности на всички участници от ЦНСТ „Вяра и Надежда“ – Момчилград,  ЦНСТ „Гледка“ , гр. Кърджали, ЦОП Кърджали,  ЦНСТДМУ „Веселчане“, гр. Кърджали, СУ „Йордан Йовков“, гр. Кърджали и ПГ по туризъм „проф. д-р Асен Златаров“ , гр. Кърджали и червенокръстците – Станислава Манолова, Биляна Акалиева, Кремена Шикова и Павел Панайотов.

Благодарим на Български младежки Червен кръст / Bulgarian Red Cross Youth и ЗАД „Алианц България“ АД за гласуването доверие и възможността да сме част от това незабравимо преживяване.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *