85-годишен жител на село Янино опита да загаси пожар, изгори ръцете си Седем са пожарите в областта през последните три дни с един пострадал

Седем са пожарите в областта през последните три дни с един пострадал. На 29 септември в 12,45 часа е подаден сигнал за пожар в землището на село Янино. Огънят обхванал около 10 декара площ и унищожил 4 купи сено. При опит да гаси пламъците пострадал 85- годишен местен жител, който получил изгаряния по ръцете. След преглед в спешния център в село Бенковски бил освободен за домашно лечение.

Два екипа на пожарната служба в Подкова и участъка в Бенковски локализирани и загасили пламъците, като спасили от изгаряне 3 сгради в близост до произшествието. Небрежност при боравене с открит огън от неустановен автор е причина за запалването.

По същата причина са и останалите 6 пожара, при които няма материални загуби. 17 огнеборци са потушили запалени треви и храсти в землищата на селата Мъдрец, Царевец, Пиявец, Бял извор и в регионалното депо за отпадъци във Вишеград.

Екип на РСПБЗН-Крумовград отводнил общинския пазар в Крумовград след пороен дъжд след обяд на 29 септември.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *