Кметът на Бурса Мустафа Бозбей разгледа Момчилград Илкнур Кязим се похвали с бъдещия музей на легендарния щангист Наим Сюлейманоглу

Нов живот

Кметовете на община Момчилград Илкнур Кязим и Голяма община Бурса Мустафа Бозбей посетиха къщата на легендарния щангист Наим Сюлейманоглу в родния му град, която скоро ще бъде превърната в музей, посветен на живота и постиженията на „джобния Херкулес“. На място те видяха на какъв етап са довършителните работи на бъдещата експозиция.

Илкнур Кязим и Мустафа Бозбей изразиха своето задоволство от темпото на работа и подчертаха значението на този проект за съхраняване на паметта на една от най-великите спортни легенди.

Преди да посетят бъдещия музей домакините и гостите положиха цветя пред паметника на шампиона в центъра на Момчилград.

Очаква се музеят да отвори врати съвсем скоро и да привлече посетители както от България, така и от чужбина, особено от Турция, където Сюлейманоглу също е признат за национален герой.

Кметът на Голяма община Бурса Мустафа Бозбей получи плакет от Илкнур Кязим за развитието на двустранните отношения между двете побратимени общини след работната среща, проведена в Община Момчилград.

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *