Замразен е проектът за младежки център, стана ясно след питане на Даниела Петрова За изграждането не достигат над 3 милиона лева

  • Общинският съветник от „Възраждане“ поиска информация за кучешкия приют и други неотложни обекти от инвестиционната програма

Нов живот

На септемврийската сесия на местния парламент в Кърджали, общинският съветник от „Възраждане“ Даниела Петрова отправи питане какво прави администрацията по проекта за изграждане на младежки център на мястото на Младежкия дом в парк „Горубсо“. От отговора на заместгник кмета Байрям Байрям стана ясно, че общината е поискала прекратяване на договора по Плана за устойчивост, тъй като предвидените средства за СМР са крайно недостатъчни. Проведените пазарни консултации през 2024 година показват недостиг от над 3 милиона лева извън осигурените по проекта. За общината към настоящия момент е непосилно да ги осигури и не може да спази срока за изграждаето на обекта, който е 31 март 2025 година. Това отговори заместник кметът Байрям Байрям.

Той даде информация и по другите въпроси на Петрова, свързани с строежа на приют за безстопанствени животни, които кърджалийци очакват от години.

На 6 август 2024 година е обявена обществена поръчка за изграждане на приют в землището на село Седловина. Крайният срок за подаване на оферти е приключил и предстои класиране. Не можем да се ангажираме със срок, тъй като не е излъчен изпълнител, с който да бъде сключен договор, обясни заместник кметът.

На такъв етап е и проектът за разширяване на водопроводна и канализационна мрежа на улица „Плачи мост“. До 16 септември са били приети оферти, които предстои да бъдат класиране, за да се ускори процесът.

Даниела Петрова

Даниела Петрова поиска информация за визията на администрацията за потребителския туристически център и функциите на служителите му. Байрям Байрям припомни, че на 19 юли 2024 година с решение на  общинския съвет се разкрива звено Посетителски информационен  център като местна дейност към общината . Той ще управлява, като центъра на Перперикон, така и самия археологически обект и наскоро открития турстически център в Кърджали. Персоналът ще се състои от 10 души.

За определяне вида, нуждите и спецификата на персонала се ползва мнението на специалистите от Консултативния съвет по туризъм, учреден с ешение на местния парламент през януари 2024 година.

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *