Школата на Арда продължава с разгромителни победи напред в Зоналното първенство Aрда U18 ще се бори за влизане в Младежката Шампионска лига

Нов живот

Две победи записаха талантите на ПФК Арда Кърджали 1924 U19 и U17 в Зоналното първенство на Пловдив. И в двата двубоя кърджалийци надиграха категорично съставите на Асеновец Асеновград.

Воденият от Емил Кременлиев състав на АРДА U19 се наложи с 5:1 над връстниците си от Асеновец (Асеновград) в среща от първенството на Зона Пловдив. Още от самото начало на двубоя нашият състав доминираше и създаде много положения. Попаденията бяха дело на  Димитър Димитров, Сарп Полат, а над всички бе Николай Жеков, който отбеляза цели три гола. В края на двубоя тимът на АРДА U19 пропусна и дузпа. Интересното в този двубой за нашия състав, който е воден от легендата на българския футбол Емил Кременлиев, че заложи в титулярния състав на 15-годишния Мартин Узунов, който се отблагодари за доверието асистирайки за един от головете. Следващият двубой за отбора на АРДА U19 e срещу Берое Стара Загора U19.

Пореден силен двубой изигра формация на АРДА U17 родени 2008, записвайки категорична победа със 7:1 над отбора на Асеновец (Асеновград) U17. Нашият състав започна срещата колебливо, което доведе до елементарна грешка и неразбирателство между вратаря Орбай Халибрям и Андрей Димитров, като последния си отбеляза нелеп автогол, с който гостите
откриха резултата. До края на полувремето отбора на АРДА U19 вдигна темпото и успя да обърне резултата с попадения на Борис Тотев от дузпа и  капитанът Бурак Акънджи, който изигра много силен двубой.
През втората част страхотно включване направи Никола Добриков, който отбеляза хеттрик, а още един гол в мача реализира Бурак Акънджъ, който с плътен удар не остави шанс на вратаря на Асеновец. Крайния резултата 7:1 оформи Кирил Кавракиров, който също се включи активно и имаше няколко страхотни положения за гол.
В следващия кръг АРДА U17 гостува на ФА Пловдив 2015, които и през миналия сезон се състезаваха в първенство на U17. Очаква се и през следващата седмица родените 2008, заедно с момчетата от 2007 да сформират състава на AРДА U18, който да участва в турнира за Купата на БФС, като победителят от този турнир получава правото да участва в Младежката Шампионска лига. Първият съперник за нашия отбор ще бъде Спартак Пловдив U18, който в елиминационната фаза отстрани отбора на Локомотив Пловдив U18.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *