Партиите в Кърджали се разбраха за състава на Секционните избирателни комисии В общината са сформирани 157 СИК, в тях ще участват общо 1313 души

Нов живот

Местните ръководства на политическите партии и коалиции, представени в 50-тото Народно събрание и Европейския парламент проведоха днес консултации за конституирането на секционни избирателни комисии в община Кърджали за произвеждане на избори за Народно събрание  на 27.10.2024 г.

Срещата се свика на основание чл.91 от Изборния кодекс,  Указ №223/27.08.2024 г. на Президента на Република България за насрочване на избори за Народно събрание на 27 октомври 2024 г.

Консултациите се водиха от вр.и.д. секретар на община Кърджали  Нермин Мехмед.

Участниците в консултациите – местните ръководствата на Коалиция “ГЕРБ-СДС“, „ПП  – ДБ“, „Възраждане“, ПП „ДПС“,  Коалиция „БСП за България“,  ИТН  постигнаха принципно съгласие за структурирането на комисиите като база се прие разпределението, изготвено от общинската администрация.

До 17.00ч. на 24.09. 2024 г. ще се направят писмените поименни предложения за съставите на СИК от участвалите в консултациите представители на шест политически партии и коалиции.

За изборите за Народно събрание в община Кърджали са сформирани 157 СИК /67 в града и 90 в кметствата/. В секционните комисии ще участват общо 1313 души.

В консултациите от името на ДПС участваха Байрям Байрям, упълномощен от председателя Делян Пеевски и Бирол Кьосеюмер, упълномощен от председателя Джевджет Чакъров. И двамата обявиха, че ще подпишат с особено мнение протокола от проведените консултации.

 

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *