Община Кърджали при Хасан Азис е плащала неправомерно за образованието на свои служители, съобщи кметът Ерол Мюмюн На УНСС са приведени средства за издаване на трудовете на бившия градоначалник-доцент

Валентина ИВАНОВА

На специален брифинг в петък кметът на Кърджали Ерол Мюмюн изнесе скандални факти, на които се е натъкнал екипът му при проверка на предишното управление на общината. Поредица от порочни практики е довела до финансовия крах на бюджета. При встъпване в длъжност настоящата администрация е заварила задължения от над 60 милиона лева.

Едно от нещата в последните мандати на Хасан Азис, е че масово служители на община Кърджали са се записвали за студенти в Бургаския свободен университет и УНСС, а таксите им са поемани от общината чрез фиктивни граждански договори и допълнителни възнаграждения.

Общината, според Ерол Мюмюн, е поела разходите и за издаване на книгите на бившия кмет на български и на английски език.

Кметът Ерол Мюмюн на брифинга в петък

На УНСС са платени над 22 000 лева за издателски услуги и 35 760 лева за разработване на План за интегрирано развитие на община Кърджали за 2021-2027 година, след директно възлагане без конкурсна процедура. Също така на чуждестранно издателство са платени 7335, 73 лева за издаване на научния труд на д-р Хасан Азис на английски език”, каза съобщи Ерол Мюмюн.

Това е само малка част от разкритията, направени от администрацията, която прави проверка на дългия период на управление на Хасан Азис. Кметът Ерол Мюмюн се ангажира да продължи да информира обществеността за резултатите от продължаващите проверки.

Припомняме, че Хасан Азис стана през 2020 година доктор по администрация и управление, а през 2023-та – доцент в Бургаския свободен университет.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *