Община Чернооченe сменя уличните лампи с енергийно ефективно LED  осветление

Исмет ИСМАИЛ

Кметът на Община Черноочене инж. Айджан Ахмед и Министерство на енергетиката подписаха договор за „Реконструкция на уличното осветление в населените места на общината, чрез въвеждане на мерки за енергийна ефективност на системите“ по одобрен проект за подмяна на осветителни тела по процедура „Подкрепа за енергийно ефективни системи за улично осветление“. Тя е финансирана по линията на Механизма за възстановяване и устойчивост.

С проекта на стойност над 715 000 лв. Общината Черноочене ще подмени старите осветителни тела с ново енергийно ефективно LED  осветление в над 20 населени места на нейна територията и ще въведе система за интелигентно управление.

Целта не е да повишим енергийната ефективност чрез технологично обновление и модернизиране на уличното осветление, каза инж. Айджан Ахмед.

Въвежда се съвременна система за управление и защита на улично осветление.

Те ще осигуряват сигурно включване и изключване на лампите по предварително зададен график.

Очаква се подобряване на качеството на уличното осветление, намаляване на годишните разходи за електроенергия, намаляване на пътно-транспортните произшествия, гарантиране на по-безопасно движение пеша през тъмната част на деня, каза кметът на Община Черноочене инж. Айджан Ахмед.

Припомняме, че Община Черноочене вече разполага със собствена автовишка.

С нейна помощ се оптимизира поддръжката на уличното осветление по населените места.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *