Алейна от Езиковата спечели бронзово отличие от ХI световен конкурс за детска рисунка

Организатор на конкурса е Фондация „Малък Зограф“ със седалище в София. Тази година той се провежда за единадесети път и се фокусира върху две вълнуващи теми: „Чудесата на природата в моята страна“ и „Артистична експедиция – въображаемо пътешествие“. Те насърчават децата да изследват природните пейзажи на родината си и да ги представят в своите рисунки, да потеглят на „въображаемо пътешествие“, което да разгърне тяхната креативност и въображение!

Статистиката показва, че ежегодно в конкурса се включват между 6 000 и 8 000 участници от близо 60 държави от цял свят, оценявани от професионално жури, което през годините го превръща в изключително престижен световен форум – сцена за изява на таланти от целия свят.

Интересът на Алейна към историята, творческият и талант и съвместната работа с учителя по история и цивилизации Павлина Чавдарова, съвсем естествено я провокират да участва с рисунки и по двете теми, и амбицирана да успее показа, че историята може не само да се разказва, но и да се рисува.

Поздравления за отличието и пожелания за нови върхове!

 

Последвайте ни и във Facebook

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *