Запознаха родители как да опазят децата на пътя

Запознаха родители как да опазят децата на пътя

Исмет ИСМАИЛ

По повод Седмицата на мобилността 16-22 септември учителите на децата от Група „Славейче“ село Житница, филиал към Детска градина „Знаме на мира“ село Черноочене организираха информационна беседа с родителите за опазване живота и здравето на децата на пътя.

Тя е насочена към популяризирането на културата на движението по пътищата и неговата безопасност.

Родителите разгледаха обучителни материали в дигитален формат, които да дадат насоки за общуване и въздействие върху малчуганите.

Гюлнар Мехмед и Байрие Мюмюн ангажираха вниманието на родителите за формиране на добри поведенчески модели сред подрастващите като ценност. Подчертаха, че правилното поведение, превърнато в навик, ще подпомогне опазването на децата и израстването им като отговорни граждани.

В рамките на Европейската седмица на мобилността, която съвпада с началото на учебната 2024-2025 година, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ (ДАБДП) стартира информационна кампания, свързана с безопасността на децата като участници в движението.

Основен акцент в кампанията е поставен върху ролята на родителите и семейството във възпитаването на култура за безопасно и социално отговорно поведение на пътя, както и върху личната отговорност на всеки един от нас за безопасността на децата.

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *