Момчилградският тенисист Димитър Караиванов се прибра със злато от Айвалък В турския курорт се проведе Вторият международен турнир за ветерани

  • Участваха 110 състезатели от 4 държави

Валентина ИВАНОВА

Майсторът на спорта Димитър Караиванов, най-титулуваният ветеран в тениса на маса, отново представи Момчилград и България по достоен начин. Той спечели индивидуалната надпревара при мъжете над 70 години на 2-рия Международен турнир в турския курорт Айвалък. Състезанието за ветерани бе организарано от спортния клуб „Алтай“ под патронажа на кмета на местната община, област Балъкесир.

Участниците при мъжете бяха разпределени в шест възрастови групи: до 39, 40-49, 50-59, 60-64, 65-69 и над 70 години. В спортната зала на общината на 12 маси се състезаваха над 110 тенисисти  от четири държави.

В групата Караиванов спечели три убедителни срещи с по 3:0, на полуфинала победи Осман Кум от Измир с 3:0 и на финала – Фехми Явузер от Бурса с 3:1.

След отличното си представяне той получи специални покани за участие в турнирите в Измир, Бодрум, Анталия и Бурса.

А в края на този месец Момчилград отново ще бъде домакин на Държавното отборно първенство по тенис на маса за ветерани. В него ще вземат участие над 15 спортни клуба и над 25 отбора.

Последвайте ни и във Facebook

1 Отговор

  1. Спортмен каза:

    Тоя само в Турция спортува май. По добре да си остане в Анадола, Anatholia, Анталия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *