Веселчане се раздели с Вапцаров, на мястото на училището изграждат модерен парк Кметът Ерол Мюмюн най-после реши проблема с рушащата се от години сграда

Валентина ИВАНОВА

Фирма „Саварона“ с управител Бехчет Касим вече започна събарянето на сградата на бившето чилище „Н.Й.Вапцаров“ в кърджалийския квартал „Веселчане“. Години наред рушащата се постройка застрашаваше сигурността на жителите и къщите в района, но така и управляващите не се ангажираха с решаване на проблема. Обсъждаха невероятни идея, за които не се намериха средства и мизерията продължи дълго.

На мястото ще бъде изграден модерен парк със съоръжения и игрище за най малките. Група специалисти вече работят по въпроса. Поели сме ангажимент в началото на мандата да може нашите и всички жители във всеки квартал да се радват на зелени площи. Смятам, че гражданите ще останат приятно изненадани, добави градоначалникът.

Според Ерол Мюмюн сроковете по договора ще бъдат спазени – фирмата-изпълнител е доказала своята коректност.

В скоро време ще бъде съборена още една опасна сграда във „Възрожденци“. Строителството й започна като второ училище в квартала, но бе „замразена“ и години наред не бяха предприети никакви действия.

Кметът Ерол Мюмюн увери присъстващите, че жителите не трябва да очакват на мястото строежи, а зелени площи и игрища. И изобщо целта на неговата администрация е Кърджали да става по-зелен и по-спортен град.

Последвайте ни и във Facebook

 

1 Отговор

  1. Елена Стефанова каза:

    Браво! Това е наистина НОВО НАЧАЛО! Успех, господин кмете!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *