Деца от Ардино отбелязаха Европейската седмица на мобилността

Гюнер ШЮКРИ

Община Ардино се включи в Европейската седмица на мобилността (16-22 септември) с мотото „Остани жив! Пази живота! с редица инициативи. Днес децата от всички възрастови групи в ДГ „Брезичка“ участваха в открит урок – тренинг по безопасно придвижване в градска среда.

Малчуганите пресичаха пътното платно по пешеходна пътека заедно с директора на детското заведение Айшен Алиева и учителките Дияна Хаджиева, Надежда Миланова и Юзлем Сюлейманова. Те бяха снабдени със специална екипировка и атрибути и практически се упражниха в спазване правилата на пътното движение в действителна обстановка.

„Децата са най-уязвимите участници в движението и затова формирането на умения и навици за безопасно движение по пътищата е част от подготовката им за училище и въобще за живота“, заяви директорът на ДГ „Брезичка“ Айшен Алиева.

На събитието присъстваха кметът на община Ардино инж. Изет Шабан, председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям, зам.-кметът Наско Кичуков.

Целта на Кампанията на Европейската комисия е да се организират събития, с които да се популяризира основното послание за намаляване на жертвите при тежки пътно транспортни произшествия по пътищата на Европа и страната ни.

 

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *