В Дружинци се сдружават за изграждане на спортна площадка Планират тя да има игрище за футбол, игрище за волейбол и баскетболни кошове

Нов живот

На 21 септември в кирковското село Дружинци започва изграждането на спортната площадка. Мястото вече е разчертано и жителите се надяват дотогава да осигурят необходимите материали за започването, а теренът и основите да са готови.

Спортната площадка ще е многофункционална с игрище за футбол, игрище за волейбол и баскетболни кошове,

Теренът е с размери 30 на 20 м с настилка от изкуствена трева, ограда с височина 4 метра и изкуствено осветление. Планира се и зона за фитнес с около 5 – 6 уреда, пейки и озеленяване.

Обектът е голям, като мащаб и инициаторите се надяват на активност от всички съселяни, за да я изградят до пролетта.

Общината ще подкрепи изграждането с оградните колове, мрежата и багер, а останалите материали да ентусиазираните жители си осигурят сами.

Средства от селото няма да се събират, но ще бъдем изключително благодарни. ако някой желае да се включи, особено за осигуряване на врати за футбол, колове и мрежа за волейбол, баскетболни кошове или фитнес уреди, зоват в социалната мрежа инициаторите за изграждане на съоръжението.

Последвайте ни и във Facebook

 

1 Отговор

  1. Велезар каза:

    Шинасито вместо да върти врътки със стотици хиледарки за концерти. Да се вземе в ръце, и да я кара по кротко, и да помага с тия пари на жителите на общината. Да не се източване касата на общината за излишен лукс. Какво значи това езобразие, жители сами да градят спортни площатки за младежите. Общината щяла да им осигури колове, коловете да си ги използва шнасито. А имат пари за 10 концерта на ден. Има щото има даллавераи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *