Първият учебен ден – знак за ново начало, за нови планове и обещания Средно училище „Васил Левски“в Крумовград откри новата 2024/2025 учебна   година

Откриването на учебната година е много специален празник за всеки един от нас, защото е символ на почитта на българина към знанието и образованието. И тази есен училищните врати бяха отворени празнично. За пореден път СУ “Васил Левски“-Крумовград посрещна ученици и родители за откриването на новата 2024/2025 учебна година. Отново училищният звънец призова за първия учебен час. Вълнението бе всеобщо. Учениците се срещнаха със своите връстници и учители след жаркото лято. С много вълнение и усмивки, с надежда за устрем и вдъхновение, учителите посрещнаха с любов и трепет своите възпитаници.

Традиционно началото бе поставено с тържествено посрещане на училищното знаме и издигане на националния флаг.

С дълбок поклон учениците поднесоха венци и цветя пред паметника на Васил Левски.

Начало на тържествената церемония постави атрактивното изпълнение на мажоретния състав към училището.

 Специални гости на тържеството бяха: Себихан Мехмед – кмет на община Крумовград, Станка Паскалева – директор на Детска градина „Митко Палаузов“ – Крумовград, Елеонора Славянова – директор на Детска градина „Юри Гагарин“ – Крумовград, Валентина Топалова-член  на Обществения съвет при СУ „Васил Левски“ – Крумовград, Цветан Терзиев-директор на СУ “Васил Левски“ до 13.09.2024г. и Марияна Осман – родител на първокласник.

Празнично слово към всички присъстващи отправи новият директор на СУ „Васил Левски“- госпожа Здравка Пачева, която изрази надежда за една успешна и плодотворна година.
С много обич и най- топли думи тя се обърна към най-малките-първокласниците, за които празникът бе най-вълнуващ:“ Скъпи първокласници, този ден е много специален за Вас, вашите учители и родители. Вие днес прекрачвате прага на училището и поемате по един дълъг път, който води  към знание и наука, към нови хоризонти, към задължения и отговорности. Нека взаимно се учим едни от други, като вървим заедно по този път. Пожелавам Ви незабравими дни, успешно обучение и вяра в учителите, с които ще бъдете заедно! Поставете добро начало на вашето обучение, за да се радвате на положителни резултати на края.  Пожелавам ви щастливо детство и успехи в учението!“

Госпожа Пачева приветства  всички ученици и учители, апелира заедно да извървят  пътя на знанието и мъдростта,  достойно и отговорно да приемат предизвикателствата на времето. Благодари на родителите за доверието, с което са поверили най-скъпото си – своите деца. Изрази своята надежда за подкрепата им в нелекия път на знанието, за да станат те  знаещи, можещи и успели хора.

В заключение се обърна към своите колеги с думите:“ Да бъдем учители, това е голямо богатство и огромна отговорност. На нас е предоставена невероятната възможност да бъдем творци, откриватели, имащи прекрасната способност да изградим основата на знанието, на творчеството, на логиката. Да показваме пътя към красотата, към щастието и към любовта, да откриваме талантливите, да подаваме ръка на тези, които се нуждаят, за да подготвим всяко едно дете за най-строгия учител – живота и за най-мъдрия учител – книгата. Нека любовта на учениците бъде най-ценното признание за отговорния ни труд!“

Своите пожелания за успешна учебна година отправи и госпожа Себихан Мехмед, която отбеляза, че първият учебен ден  е празник на надеждата и труда на всички учители. Поздрави първокласниците и им пожела весели учебни дни, да бъдат упорити и ученолюбиви и никога да не забравят, че са възпитаници на Средно училище“ Васил Левски“. На всички ученици пожела ползотворна учебна година и още по-високи постижения, а на учителите благодари за неуморния труд и всеотдайността, с които изпълняват своите задължения. Накрая поздрави новия директор на училището г-жа Пачева с голямата отговорност, която поема, но с един много добър колектив и  благодари на господин Терзиев за професионализма и неуморния труд.

Госпожа Марияна Осман-родител на първокласник, поздрави най-малките и най-развълнуваните, първокласниците, за които училището отваря  вратите към един нов и непознат, но вълнуващ и интересен свят. Пожела им здраве, успехи и много щастливи преживявания в класната стая.

Своя емоционален поздрав към първолаците поднесоха и дванадесетокласниците, които им пожелаха да бъдат отлични ученици, търпеливи и упорити, да постигат всичко с труд и учение, да се обичат и да  си помагат, да бъдат добри и да пазят приятелството, защото истински богат е този, който има приятели. След изречените пожелания те им връчиха “Ключа на знанието“, а първокласниците отговориха със стихчета за първия учебен ден. Последваха прекрасните поздравления към присъстващите от учениците от III клас.

Радостта беше най-голяма за първокласниците, които с нетърпение очакваха да прекрачат  прага на училището и да заемат своето място на чина. Пред първокласниците госпожа Здравка Пачева-директор на училището, плисна менче вода, за да  им върви като по вода по пътя към знанието Те преминаха през специална арка за късмет, а ние сме сигурни, че те ще имат такъв.

След първото звънче с вълнение и трепет другите класове водени от своите усмихнати и развълнувани учители се отправиха към украсените с много любов класни стаи.

Ръководството и педагогическата колегия на СУ “Васил Левски“ пожелават на всички свои възпитаници успешна нова учебна година!

На добър час!

Последвайте ни и във Facebook

 

 

1 Отговор

  1. учител каза:

    На добър час!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *