Цвета Караянчева откри новата учебна година в 100-годишното училище в Дрангово

Валери КОВАЧЕВ

Основно училище „Васил Левски“ в Дрангово започна днес 101-вата си учебна година. Тя беше открита от народният представител и председател на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева.

Тържеството в двора на училището започна с посрещане на знамето на училището и издигане на знамената на Република България и Европейския съюз.

Директорът на училището Мирослава Ликова поздрави учениците, учителите и родителите по случай новата учебна година. В словото си първо се обърна към първокласниците с думите, че в училище ще ги посрещнат учители, които ще ги обичат и подкрепят, ще им помагат да обикнат знанието, така и най-трудните уроци няма да са страшни. Тя благодари на Цвета Караянчева, че днес е заедно с учениците, учителите и родителите в Дрангово и ще изживеят заедно този тържествен ден. Благодари й, че с общи усилия в името на благородна кауза светлинката на просвещението в Дрангово няма да угасне.

По случай откриването на новата учебна година в училището беше получен поздравителен адрес от кмета на община Кирково Шинаси Сюлейман.

Ако искате да сте успешни правете нещата, които обичате, открийте таланта си, бъдете дисциплинирани, всеки се ражда различен, всеки от нас е важен, повярвайте в себе си, изтъкна в приветствието си кметът на селото Радостина Чилингирова.

За мен е чест да бъда днес тук и заедно да открием новата учебна година в 100-годишното училище на Дрангово, училището, което заедно спасихме, училището, което ще продължи да свети в тъмнината на трудното време, в което живеем. Много е важно усилията, които положихме да бъдат оценени, защото местната общност не бива да бъде лишена от училище, което има дългогодишна просветна история. Тук се обучават деца, които наистина заслужават да бъдат в родното си място. Образованието е не само формули и алгоритми, образованието трамплин към бъдещето, към нови мечти, към приятелство, към нови измерения, подчерта в приветствието си Цвета Караянчева.

Тя пожела на учениците, учителите и родителите още дълги години звънецът на училището да се чува в цяло Дрангово, селото да живее в неговия ритъм и никога да не угасва светлината на знанието. На добър час, бъдете здрави. Имайте силата да продължите напред и винаги така с любов, желание и хъс да пазите това прекрасно 100-годишно училище. Пожелавам Ви да стане на 200 години, завърши приветствието си Цвета Караянчева.

По стара традиция първи в училището влязоха най-малките ученици – тримата първокласници – близначките Мирослава и Симона Бозалиеви и Борислав Кирчов. Те получиха подаръци от кмета на общината  Шинаси Сюлейман – раници и книжки с пожелание.

Последвайте ни и във Facebook

1 Отговор

  1. Стоян каза:

    Уважаеми земляци от Дрангово бъдете благодарни на Цвета Караянчева която след сигнал от Валери Ковачев успя да запази училището.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *