40 осмокласници започват обучение в Гимназията по селско и горско стопанство в Кърджали

  • Мустафа Шефкет спечели конкурса и вече е титулярен директор
  • Училището започва изграждане на СТЕМ-кабинет

Валентина ИВАНОВА

40 деца са се записали в 8-ми клас на Професионалната гимназия по селско и горско стопанство в Кърджали. Новата учебна година започват 150 ученици. Педагогическият персонал се състои от 17 учители.

Временно изпълняващият длъжността директор Мустафа Шефкет спечели конкурса на Министерството на образованието и науката и вече е титуляр на ръководния пост.

Училището подписа договор с община Кърджали за дуално обучение и новопостъпилите осмокласници ще могат да практикуват наученото, когато станат в 11 клас. Тогава те ще могат да работят в общинските предприятия „Озеленяване, благоустройство и чистота“ и „Паркинги, гаражи и зони за паркинги“, което стопанисва парк „Простор“ по 2 дни в седмицата и 3 дни да учат в училище. Когато станат в 12 клас, ще работят по 3 дни седмично, ще бъдат в час – 2 дни, обясни за „Нов живот“ Мустафа Шефкет.

Кметът Ерол Мюмюн даде старт преди дни на ремонта на спортната площадка в двора на училището

В началото на новата учебна година започна основен ремонт на съществуващата спортна площадка в двора на гимназията. Стартът даде кметът на Кърджали Ерол Мюмюн на 13 септември. Проектът е на стойност 161 178,53 лв. с ДДС , като 80 000 лева от сумата идват от Министерството на образованието и науката по национална програма, 64178,53 лв. – от общинския бюджет  и 17 000 лв. – от бюджета на бенефициента-Професионалната гимназия.

Училището изгражда СТЕМ-кабинет с профил природни науки и професионални направления, свързани със специалностите в училището. Строително-монтажните работи са на приключване. Обектът трябва да бъде завършен до края на октомври 2024 година. Средствата са европейски, от Плана за възстановяване и устойчивост.

 

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *