Нови директори започват учебната година в няколко училища в област Кърджали Дни преди първия звънец завърши конкурсът на МОН

Валентина ИВАНОВА

Няколко училища в област Кърджали започват учебната 2024-2025 година с нови директори. Министерството на образованието и науката обяви конкурс за 25 директорски поста. Мераклии не се появиха за 10 от тях, а за един не беше допуснат кандидатът. Дни преди първия звънец бяха обявени резултати за останалите 14 образователни институции.

Ангелина Костова, началник на Регионалното управление на образованието, съобщи пред „Нов живот“, че някои кандидати не са положили успешно изпита. Затова временно изпълняващите длъжността „Директор“ ще продължат да работят на поста до следващ конкурс. Такива са СУ „П.Р.Славейков“ в Кърджали, училището в село Енчец и др.

Тя обяви имената на имената на спечелилите състезанието.

Здравка Пачева, преподавател там по предприемачество и немски език, става директор на СУ „Васил Левски“ в Крумовград. Заема поста на дългогодишния си шеф Цветан Терзиев. Теодора Богданова, досегашен заместник директор става ръководител на най-старото светско училище в Източните Родопи, на мястото на Златко Атанасов.

В СУ „Христо Смирненски“ в Черноочене дългогодишният заместник-директор по учебната дейност Мехмед Сали се е представил по-добре в конкурса от временно изпълняващата длъжността Юлия Чортленева и става директор.

Временните ръководители стават титуляри в Професионалната гимназия по селско и горско стопанство – Мустафа Шефкет, „Св.Климент Охридски“ – Дочка Краева, в село Равен – Невин Ибрям.

Продължават на ръководния пост инж. Антоанета Сендова в Професионалната гимназия по електротехника и електроника „Капитан Петко войвода“, Мариана Стратиева – в Професионалната гимназия по туризъм „Проф. Д-р Асен Златаров“, Мариела Попова – в Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“, добави Ангелина Костова.

 

Последвайте ни и във Facebook

 

3 Отговори

  1. Анонимен каза:

    Щеше да бъде шестица за РУО ако и в Славейков имаше нов,млад и надежден директор.

  2. Роки. каза:

    Костова от Руо не е ли пенсионерка вече?
    Ако е ,трябва и нея да я освободят

    • Анонимен каза:

      Не, не е пенсионерка, твърде млада е. А, Вас определено няма да сложат на нейното място!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *