Кърджалийският каратист Тунджай Тасим отново се стяга за Япония Готви се и за Европейското първенство по карате стил Вадо-кай в Шотландия

Валентина ИВАНОВА

Пред европейския шампион по карате Тунджай Тасим се очертава наситен със състезания сезон. Затова той вече е в период на усилена подготовка.

След броени дни, на 28 и 29 септмври, му предстои държавната купа по олимпийско карате в Добрич. През октомври е традиционния международен турнир в Лесковац, който е най-елитното събитие на Стария континент след европейския шампионат. Там Тунджай ще вземе участие със своите ученици от кърджалийският филиал на най-успешния клуб в страната – „Цанев“, 14-кратният шампион на България. А на 2 ноември започва Европейското първенство по карате стил Вадо-кай в Единбург, Шотландия.

Състезатели от кърджалийския филиал на клуб „Цанев“

В началото на сезона Филиалът в Кърджали набира нови членове. Той се ръководи от Тунджай Тасим, най-успешния каратист в града. Клубът предоставя добри условия за създаването на шампиони, както в бойното изкуство карате, така и в живота.

След европейското първенство на нашия шампион му предстои балканско първенство. Той очаква с нетърпение едноседмичния семинар и изпит за 2-ри дан, черен колан, пред Японската карате федерация, която е най-влиятелната организация в света след Световната карате федерация. Семинарът и изпитът ще се проведат в Швейцария.

Тунджай с японския професор Такамаса Аракава

Плановете на амбициозния спортист са да посети Япония отново, за да продължи да развива своите умения с помощта на най-добрите специалисти. Там той ще се обучава 1 месец и ще участва на Световното първенство по Вадо-кай карате в Токио. Обучението му е ще се води от Такамаса Аракава, треньор на националния отбор на Япония и професор в най-престижния институт за бойни изкуства в Страната на изгряващото слънце – Международния Будо университет.

Кърджалийският каратист е изправен пред предизвикателството сам да осигури средствата, необходими за пътуването и обучението в далечната страна, а това е непосилно за неговото семейство. Затова се обръща за подкрепа към бизнеса, спортната общественост и управляващите.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *