Ардино подкрепи активно инициативата „Да изчистим България заедно”

Гюнер ШЮКРИ

Стотици жители на Община Ардино за поредна година активно се включиха в Националната кампания „Да изчистим България заедно”, организирана от „БТВ Медия Груп“. Тази година 12-то издание на инициативата бе под надслов „Да преобърнем играта!“.

Служители на общинската администрация, представители на Центъра за обществена подкрепа (ЦОП) и детските градини почистиха от захвърлени отпадъци поречието на река „Ардинска“ от централната градска част до село Правдолюб, както и местността „Трите чучура“ край Правдолюб. Заедно с тях бяха още председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям и зам.-кметовете на общината Неджми Мюмюнходжов и Наско Кичуков. Участниците в мероприятието се постараха заобикалящата ни среда да е по-приятна, и в рамките на няколко часа, събраха десетки чували с множество разпилени боклуци.

По инициативата „Да изчистим България заедно“ учителският колектив на СУ „Васил Левски почисти пространството пред училищната сграда, както и старият път за Кърджали от ул „Първи май. Служители на Териториалното поделение на „Държавното горско стопанство“ (ДГС) почистиха района на Туристическия комплекс „Белите брези“.

Активно участие в „Да изчистим България заедно” взеха и много ардинчани, които почистиха пред домовете си, междублоковите и жилищни пространства в районите, в които живеят.

За всички, които взеха участие в мащабната национална акция Община Ардино предостави чували и ръкавици. Община Ардино благодари на всички участници за това, че заедно направиха нашият град по-чист и приятен за живеене!

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *