Звиница се включва с 25 готвачи в пътуващия Вкус фест Фестивалът на храната и изкуствата продължава да търси старите рецепти на кърджалийските села

  • Той е създаден по проект на Народно читалище „Обединение 1913“ и се провежда ежегодно

След големия успех на инициативата в селата Глухар, Кобиляне и Стремци, както и на дебюта му в Кърджали, пътуващият фестивал „Вкус Фест“ за 2024 год. продължава с пета спирка в село Звиница на 14 септември /събота/ от 10 часа пред читалището. С всяка следваща спирка фестивалът привлича все повече участници и зрители.

В Звиница, под сенките на дърветата пред читалището ще се съберат 25 готвачи от област Кърджали, а гостите на фестивала ще опитат местни деликатеси, от тефтерите на нашите баби. Трима готвачи ще получат награди за най-добро готвено ястие, най-добро тестено изделие и най-добър десерт, а още трима ще бъдат отличени с поощрителни награди от компетентно жури.

В културната програма ще участват Хор „Незабравки” и Клуб „Пъстро хоро” от читалище „Обединение 1913“.  Ще бъдат подредени произведения на приложници и художници от област Кърджали. Подготвили сме и други изненади за нашите гости.

.

„Вкус Фест е събитие, посветено на изграждането на вкус не само към качествената храна, а и към качественото изкуство.

През първата година от създаването си той посети 3 села в област Кърджали, а през 2024 – втората му година – Вкус Фест се провежда на 7 места в общината – Глухар, Стремци, Кърджали, Широко поле, Кобиляне, Звиница и Костино на 28 септември.

„Вкус Фест“ е създаден по проект на НЧ „Обединение 1913“, за 2024 той е финансиран от Министерство на културата и Община Кърджали и е включен в културния календар.

↓Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *