В Отец Паисий посрещнаха с овации новата директорка Теодора Богданова (ВИДЕО) Тя спечели конкурса на МОН и оглави най-старото светско училище в Източните Родопи

Валентина ИВАНОВА

Във вълнуващо тържество се превърна представянето на новата директорка на Средно училище „Отец Паисий“ в Кърджали Теодора Богданова. Досегашната заместничка на Златко Атанасов се представи блестящо и бе класирана от комисията на РУО на първо място сред претендентите.

Учителската стая в училището бе препълнена до краен предел в четвъртък по обяд, когато Ангелина Костова, началник на РУО представи пред колектива победителката Богданова.

Едно емблематично училище, ковачница на кадри за всяка сфера. Пожелавам й успех! Да бъде мост между институциите, родителите семейството и ученици. Сигурна съм, че ще се справи. Ще продължи да държи сплотен този прекрасен колектив така че да постига още успехи не само на национално, но и на международно ниво. Навсякъде да се чуват имената на ваши възпитаници, което да прави горди всички нас, пожела Костова.

Тя обърна специално внимание на Златко Атанасов, дългогодишния ръководител на учебното заведение като каза топли думи на блгодарност за дейността му. После му връчи почетен плакет за принос в развитието на образованието в Кърджали, в издигане на авторитета на СУ „Отец Паисий“ и за цялостната му работа.

Благодаря на съдбата, че ми даде необходимото време за моя професионален живот, който почти изцяло премина в „Отец Паисий“. Пожелавам на колегите си да обичат децата и да пазят свободата, жизнено необходима за интелигентния човек, за каквито смятам всички учители.

Теодора Богданова премина през всички етапи, за да стигне до ръководния пост. Желая й да пази марката „Отец Паисий“. Той й подари раница, пълна с отговорности и й предаде официално ключа на училището.

Много развълнувана, Богданова благодари на своя предшественик и се обърна към колегите си: Вие ще бъдете хората, с вас ще прдължим да изграждаме облика на онова успешно училище, което ни оставя Златко Атанасов.  За мен той винаги ще си остане Шефа. Вярвам, че винаги ще бъдем едно от най-уважаваните, обичани и търсени учебни заведения в Кърджали.

Снимки: Ваня Иванова

 

↓Последвай ни във Facebook

 

 

 

5 Отговори

  1. Иван каза:

    Отличен на достойния Атанасов,браво на спечелилата Богданова.Но,в Славейков кандидата за директор Демирева е уволнена защо е кандидатствала.Вижте разликата в морала на Б и уважавания от всички кърджалийци Атанасов

    • Анонимен каза:

      Доколкото знаем/в разговор с колеги/ Демирева не е уволнена.Тя сама си е подала молбата за напускане. Но по важното е,кой е назначен?Дали отговаря за заемане на длъжността?

      • Ваня каза:

        Г-жа Демирева има достойнство и морал. Нещо, което липсва при онзи самозабравил се комунистически индивид и четата му от немарливи властолюбци. Адмирации за г-н Атанасов, това е класа!

  2. Учител каза:

    А в Славейков подгонена е Демирева,що е то?

  3. Шишо каза:

    Герб ли удариха рамото

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *