Емблематичният плаващ ресторант Моби дик възкръсва от пепелта Набира общи работници за въстановяване на заведението след пожара през август

Нов живот

Плаващият ресторант «Моби Дик» на брега на язовир Кърджали започна възстановяването си след като изгоря почти изцяло преди месец. Пусната е обява, че търси общ работник за шкурене, грундиране, боядисване на метални тръби, измиване с водоструйка, работа с дребни инструменти. Собствениците осигуряват транспорт от Кърджали до обекта, както и безплатна храна и напитки.

Собствениците са решили да изградят отново ресторанта и той да стане още по-хубав и привлекателен.

Заведението преди пожара

Припомняме, че емблематичното заведение функционира 27 години като една от туристическите атракции в региона и привличаше посетители от страната и чужбина. На 16 август 2024 година в кухнята пламва огън. Персоналът се опитва да се справи с него, но не успява. Малкото клиенти бързо напускат понтона. На помощ се притичват от близкия кораб-ресторант „Емона“.

След сигнал, подаден на телефон 112, пристигат два противопожарни автомобила от Кърджали и огънят е локализиран и загасен. Пораженията обаче са големи – останала е само металната конструкция на изградения предимно от дърво ресторант. Спасени са 12-те садки, в близост до ресторанта.

Ресторантът след пожара

Собствениците на понтона развиват семеен бизнес и са добре познати на кърджалийци с различни благотворителни каузи, в които участват.

Години наред Ангел Авренлиев, заедно с Илчо Илчевски от Момчилград и техния софийски приятел проф. Иван Гаврилов спонсорират концерти на ансамбъл «Българе» в Кърджали. Той е и сред инициаторите за изграждането на параклиса «Свети Николай Чудотворец» в курортното селище в залива «Енчец».

↓Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *