Добра вест за ардинци, откриха нов водоизточник, който ще обезпечи  дългосрочно водоснабдяването Новината донесе проф. д-р инж. Павел Пенчев, председател на Българска асоциация по подземни води

Гюнер ШЮКРИ

„Когато цялата страна страда от безводие и 500 000 души са на режим или без водоподаване от родопската община Ардино идва една добра вест. Открит е нов водоизточник, който ще обезпечи  дългосрочно водоснабдяването на град Ардино за години напред и то благодарение на експедитивната и отговорна работа на ръководството на община Ардино в лицето на кмета инж. Изет Шабан“.

Това заяви проф. д-р инж. Павел Пенчев, председател на Българска асоциация по подземни води (БАПВ). Той подчерта, че за по-малко от един месец е проведено сондажно хидрогеоложко проучване и изграждане на проучвателно-експлоатационен сондажен кладенец на участък, който се намира до помпена станция „Ардино 1“ в местността „Изворите“ край село Правдолюб с цел подсилване на питейно-битовото водоснабдяване на град Ардино.

„Разкрита бе подземна вода с дълбока циркулация и водоизточникът бе каптиран. Взети бяха проби за пълен физико-химичен, радиологичен и микробиологичен състав на водата. Това е нещо, което много рядко се случва някъде и да се направи за един много кратък период от време с такъв добър положителен резултат“, заяви проф. д-р инж. Павел Пенчев.

↓Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *