Орфейци представиха блестящо Кърджали в Турция и Франция, благодарят на кмета за подкрепата Музикално-танцовият състав при Дома на културата участва в престижни фестивали в Сарай и Сен Жерон

В знак на благодарност за съдействието при осъществяване на турнетата в турския град Сарай и френския Сен Жерон днес  директорът на Дома на културата Марияна Ликова връчи на кмета плакет от международния фестивал за изкуство, култура и мир  в  община Сарай  и почетен знак за участието на кърджалийци във фустивал във френския град.

На 30 август Представителния музикално-танцов ансамбъл ансамбъл „Орфей” при Дома на културата  участва на заключителния концерт на фестивал в община Сарай, Турция, където по покана на кмета изнесе самостоятелна програма пред многохилядна публика. „Очаровани сме от топлото посрещане и внимание към нашата група. Получихме плакет за представяне на нашия фолклор и най-добри пожелания за следващи визити организирани от община Сарай, сподели директорът на културната институция Марияна Ликова.

Преди това, от 2 до 11 август, ансамбълът взе участие в международен фестивал„ТАНЦИ, ПЕСНИ И МУЗИКА НА СВЕТА“ RITE SAINT-GIRONS  във Франция.  Фестивалната програма се проведе в рамките на град Сен Жирон, както и представления в селата на област Ариеж  съвместно с групите на Малави, Боливия, Румъния, Непал, Франция и Чили.

„Ансамбълът ни представи четири различни танцови програми, като кулминацията беше– ШОУ „КУЛТУРИТЕ НА СВЕТА“ с участие над 250 артисти на сцената. Танцьорите и музикантите ни развълнуваха публиката с бляскавото представяне на българския фолклор с шопски танц, певици и гайдари с родопски песни, инструментал на оркестъра с включен рефрен от песента на ЖоДасан- Шанз-Елизе, при която над 2000 души в залата пееха, аплодирайки. При изпълнението на последният танц от нашата програма – „Празник в Тракия“, публиката възторжено ни извика на „бис“, разказа Марияна Ликова.

По думите й на специална среща с кмета на Сен Жирон Джийн Ноел Виньо на кърджалийския състав е бил присъден и връчен почетния знак на града.

„Лично от мое име и от името на всички, които взеха участие във този фестивал искам да изразя нашата най-искрена благодарност към Община Кърджали и лично към г-н Ерол Мюмюн за подкрепата – финансова и емоционална – за да представим  България и Община Кърджали по най-достойния начин”, каза Марияна Ликова.

↓Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *