Днес ще e дъждовно, максималните температури в Родопите ще стигнат 29 градуса

Нов живот

Днес от североизток ще прониква относително хладен въздух. Облачността преди обяд ще бъде по-значителна над източната половина от страната и на много места там ще превали дъжд, придружен и с гръмотевици. В следобедните часове развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност ще има и над планинските райони в южната част от стараната, където също ще превалява краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в Кърджали – около 29°.

Над планините облачността ще е значителна купеста и купесто-дъждовна и главно в следобедните часове на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в планините на Югозападна България. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток, по високите части – от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра – около 14°.

Над Черноморието облачността ще се увеличава, след обяд ще е предимно значителна и на много места ще има валежи от дъжд с гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 24° и 26°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала, с тенденция на усилване.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *