Ветерани на футболна Арда са пренебрегнати за юбилейното тържество, реагират остро „Благодарственото“ обръщение е подписано от футболисти, играли в периода 1980-1997 година

Нов живот

В редакцията на «Нов живот» се получи декларация от ветерани на футболна «Арда», които са въмутени от неуважителното отношение на настоящото ръковдство на футболния клуб-организатор на тържеството за 100-годишнината на клуба. Ето какво се казва в него:

„Благодарствено» обръщение от ветераните на „Арда“-Кърджали, състезаващи се от и за името на „Арда“ – Кърджали в периода 1980-1997: Милан Каратанчев, Дойчо Карагьозов, Матей Матеев, Марио Калпушков, Тони Вашков, Тони Карушков, Стойчо Стоев, Петър Бумбаров, Петко Гинев-ПЕТКАТА, Бахтияр Ахмед-ПОМПАТА, Левент Асенов-КУШ, Гюнай Расим-КЪНИ, Милко Гълъбов, Дончо Вучков, Любомир Китанчев, Касим Халил-КАСКАТА, Мустафа Сюлейман-МУЦИ, Алекбер Камбер-АЛЕК, Милен Янков, Альоша Байрактаров-БАЙРЯКА, Екрем Генч, Иван Тончев, треньорите: Григор Петков, Стефан Величков, Васил Визев, Мехмед Мерич-МАЛКИЯ МЕТКО, Себахатин Руфат – Бат‘ Арпи и ръководители Ферад Сеид-президент, Щелю Бацелов-председател на футболния клуб, Атанас Атанас-Тронзос, представетил на БФС-Кърджали, Вълчо Костов – деятел и радетел:

Уважаеми господа от ПФК „Арда“-Кърджали, уважаеми ПСЕВДО–президент Рамо, уважаеми деятели с къса памет, честит 100-годишен юбилей, желаем ви куп успехи по българските и международни терени, желаем ВИ ПРЕПЪЛНЕНИ трибуни, както беше по наше време! Изключително сме ви благодарни за  вниманието, преценката за възрастта ни (явно още не сме ветерани), за оказаната чест от ваша страна да НЕ сме част от СТОГОДИШНИЯТ ЮБИЛЕЙ НА КЛУБА. РЕАЛНО и ЯВНО юбилея е +/- 7 годишен – не е малко все пак!

Държим да уточним и напомним също така, че годината на създаване на клуба е именно 1924 година!!! Ние, ВЕТЕРАНИТЕ, цитирани по-горе ви напомняме, че същите оставихме на Стадион „Дружба“, стадион „Горубсо“, СГУРИЯТА, из терените на цялата страна и не само цялата си душа, сърце, здраве, а и дарихме безбройната публика с незабравими и неповторими мачове. Смело твърдим, че накарахме хората и цялата футболна общественост на гр. Кърджали да тръпнат в очакване на поредния мач в събота или неделя, създавахме заедно епична атмосфера за разлика от сега – наподобяваща помен!

Благодарим ви, че няма да излезем на терена отново заедно срещу един «колосален» противник, какъвто е гръцкия «Комотини» – известен със своята неизвестност! Все пак нашето ниво е доста над гостуващия отбор, въпреки че ветераните на «Берое» «Славия» и «Левски»-София бяха готови да откликнат с куп припознати звезди от близкото минало на една покана и да превърнем ЮБИЛЕЯ в ИСТИНСКИ, а не в ПАРОДИЯ – СТИЛ Рамо!

Уважаеми настоящ президент в сянка Рамо, оценяваме твоята мимикрия във времето, когато гравитирахте около отбора, клуба, общината, несъмнено оставихте и оставяте негативизъм, отрицание и незачитане на миналото, както и не виждаме бъдещето. Всеки един от нас би уважил дори една филия с лютеница и два кренвирша и /или би платил две кюфтета и един лимонад, в случай на капка уважение и признателност от твоя (!!!) страна! Сърдечни благодарности на кърджалийския Флорентино Перес за проявеното безхаберие, безочие и гьонсуратлък!!! Още веднъж Честит юбилей и успех в КОЛОСАЛНИЯ СБЛЪСЪК с плеядата от звезди на ПАЕ «Комотини»! НАЗДРАВЕ!

С умиление, съжаление и разочарование, ВЕТЕРАНИТЕ НА „АРДА“

Кърджали, 6 септември 2024 година

↓Последвай ни във Facebook

3 Отговори

  1. ФенАрда каза:

    Уважаеми Господа,
    Мекия сарказъм който сте използува в обръщението си към общественноста на гр. Кърджали е в унисон с вашата,,висока“ класа.
    На години може да съм много по малък за много от вас, но бих искал да ви посъветвам че признанието се изгражда не само по времето на активната спортна дейност а преди всичко след това. И само тогава се нарича кариера. Извинете но вие не заслужаваше да бъдете признати в елита на Арда Кърджали. С уважение

    • Също фен каза:

      Хората са си прави и не си ти човека който да им каже дали и как да изразят мнението си.Защо не си признаем,че за 100 годишнина на отбор,като организация и решение за съперник,бихме казали смело,че беше изключително слаба и недоизмислена.

  2. Нели Бъклева каза:

    „С уважение“…. Кой, напишете си името, щом толкова категорично се изказвате, очевидно неподготвен, от какво се страхувате?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *