Обсъждат водоснабдяването на кметска среща в Ардино Продължава търсенето и на минерална вода в общината

Гюнер ШЮКРИ

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан проведе традиционната си месечна работна среща с кметовете и кметските наместници на населени места. На нея присъстваха зам.-кметът Неджми Мюмюнходжов и секретарят на общината инж. Кемал Алиев.

Основна тема на срещата бе проблема с водоснабдяването на населените места на територията на общината.

Кметът Изет Шабан отбеляза, че тази година сериозна част от общинския бюджет е заделена за решаването на проблемите на водоснабдяването на населените места.

Искам през следващата 2025 г. да решим проблема с безводието до голяма степен във всяко едно населено място на територията на общината. Там където има недостиг на вода, трябва да се работи усилено и да се реши проблема. Недопустимо е да имаме такъв проблем в 21-ви век!, заяви Изет Шабан.

Той подчерта, че продължават дейностите за търсене на минерална вода в град Ардино.

Има вече отбелязано място и се знае къде ще се сондира, а именно между стадион „Юнак“ и спортната зала. Със съдействието на проф. д-р инж. Павел Пенчев, който сме го ангажирали, бе направено сондажно хидрогеоложко проучване на участък, който се намира до помпената станция в местността „Изворите“ край село Правдолюб.

Според думите на проф. д-р. инж. Пенчев разкритата вода е подземна с дълбока циркулация. Има добри качества и голям дебит, който ще обезпечи питейната вода на град Ардино с години напред. Взети са проби за пълен физико-химичен, радиологичен и микробиологичен състав на водата. Резултатите ще бъдат известни в края на септември“, заяви Изет Шабан.

По време на кметската среща бяха обсъдени и актуални теми в изпълнение на програмата за капиталови разходи на общината.

↓Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *