Огнеборците отбелязват 110 години от създаването на пожарната служба в Кърджали Седмицата на пожарната безопасност се провежда от 9 до 14 септември

Нов живот

В периода от 9 до 15 септември 2024 г. предстои традиционното провеждане на „Седмица на пожарната безопасност” и честването на професионалния празник на служителите от ГДПБЗН – МВР – 14 септември.

Планираните прояви са пряко насочени към повишаване културата и информираността на населението в по въпросите на ПБЗН, издигане престижа на професията и доверието на хората и популяризиране на всички дейности, осъществявани от ГДПБЗН – МВР. Тази година честването на „Седмицата на пожарната безопасност“ и професионалния ни празник ще бъде под знака на „110 години от създаването на Пожарна служба в гр. Кърджали“.

В богата програма са предвидени традиционното поднасяне на венци пред паметника на загиналите служители на МВР от областта при изпълнение на служебния си дълг, водосвет за здраве в параклис „Свети Пророк Илия“, пешеходно шествие по бул. „България“ и кръгла маса във връзка със 110 години от създаването на противопожарната служба в град Кърджали.

 

↓Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *