„ДПС-Ново начало“ на Пеевски тръгва на изборите в коалиция с „Български глас“ и „Новите лидери“

„ДПС-Ново начало“ на Делян Пеевски ще се яви на предсрочните парламентарни избори в коалиция с две партии – „Български глас“ и „Новите лидери“.

Това става ясно от регистрацията на коалицията в ЦИК, която стана току-що. Документите в ЦИК подадоха Искра Михайлова и Байрам Байрам.

„Регистрирахме коалиция „Движение за права и свободи – Ново начало“. Явяваме се с двама коалиционни партньори – това са политическа партия „Български глас“ и политическа партия „Новите лидери“, заяви Искра Михайлова от коалиция „ДПС – Ново начало“ на излизане от ЦИК.

„Движение за права и свободи – Ново начало“ представи в ЦИК списък със 7 222-ма подкрепили коалицията на Делян Пеевски

Български глас“ е партия, регистрирана през 2007 г., председател е Георги Захаринин Попов, представящ се за „политик, юрист, художник, поет“. Той е бил депутат в 45-ото и 46-ото НС от групата на „Има такъв народ“.

Евроатлантическото мислене е основа на политическата идеология на „Български гласъ“, което ще помогне да се създаде ясна, последователна и модерна визия за бъдещето на България, като част от демократичното и проспериращо международно общество“, пише на интернет страницата на „Български глас“.

Георги Попов е и вписан като представляващ партията в регистъра на политическите партии в Софийския градски съд.

Той е роден на 21.04.1972 г. в гр. Благоевград. През 1991 г. завършва ТМП „Георги Димитров“, гр. Бобов дол със специалност „Разработка и добив на полезни изкопаеми“. През 1993 г. специализира в Националния технически университет „Днепърска политехника“ Донецка област, гр. Днепър, Украйна. През 2005 г. получава магистърска степен по право в Югозападен университет „Неофит Рилски“, гр. Благоевград.

Партия „Български глас“ участва самостоятелно в изборите за 50-ото Народно събрание и получава 3378 гласа.

„Новите лидери“ е създадена също през 2007 г., председател е Иванка Илиева Митева-Ангелова. Тя е адвокат от Пловдив.

Партията участва на последните местни избори през октомври 2023 година като част от Коалиция “Съединени за Пловдив”, която издигна кандидатурата на Славчо Атанасов за кмет. На местния вот през 2019 г. е в коалиция „Кауза Пловдив“ с партията „Кауза България“ на бившия вече зам.-кмет Георги Тютюков.

Основната цел на партия Новите лидери“ е „утвърждаване на Република България като държава с развито гражданско общество„, четем на страницата й в интернет. Според регистъра на политическите партии в Софийския градски съд „Новите лидери“ е представлявана от Иванка Митева. 

Epicenter

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *