В Кърджали текат ремонти на 9 улици, до дни започват на още 2 Продължава усилената работа по градската инфраструктура, както сме обещали, заяви кметът Ерол Мюмюн

Нов живот

По над 50 процента от улиците в Кърджали, предвидени за основен ремонт, текат усилени строитeлно-монтажни работи. От общо 17 улици в областния град в момента се работи по 9. В това се убедиха журналисти от местни и централни медии по време на пътуващия брифинг, който даде кметът Ерол Мюмюн.

Той се извини на всички кърджалийци за неудобствата, причинени от ремонтите и призова всички граждани на Кърджали да проявят малко търпение. „Много години чакахме тези ремонти, но те си заслужават. Най-доброто тепърва предстои и се надявам Кърджали да се превърне в наистина един от най-добрите областни центрове в България за живеене.“, каза Ерол Мюмюн.

Усилената работа по градската инфраструктура стана след проведени процедури по Закона за обществените поръчки, след което са сключени договори с изпълнители за основен ремонт на 17 улици в град Кърджали на обща стойност 23 095 000 лв. Ремонтните дейности включват подмяна на настилка, прилежаща инфраструктура и подземна инфраструктура за някои от тях.

В момента се работи по 9 улици, три от които са в централната част. Това са улиците „Отец Паисий“ – централна част, „Републиканска“ – от ул. “Заводска“ до ул. “Мара Михайлова“ и „Мара Михайлова“ – от ул.“Язовирска“ до Дома на културата.

В центъра на града  на всички улици, на които е предвиден ремонт, ще се работи на  етапи, за да не се затруднява движението. Превозните средства ще  използват обходни маршрути.

На улица „5-ти декември“ в кв.“Байкал“ е направена е подготовка на основата, положени са бордюри и тротоари. Готова е основата на улица „Язовирска“ в кв. „Студен кладенец“, положени са тротоари и бордюри по цялата дължина. Над 90 процента са изпълнени видовете работи по ул. „Иван Балкански“ в кв. „Възрожденци“. На 50 процента това е направено по ул. „Христо Данов“.

По още няколко улици се работи усилено в кв. „Възрожденци“. Това са улиците „Джон Атанасов“, бул. „Христо  Ботев“ и локални платна към него.

В следващите няколко дни започва ремонт на ул.“Добри Чинтулов“ зад „Билла“ в кв. „Възрожденци“ и улица до блок 57.

Извършват се текущи ремони по улиците „Жълтуша“ и „Ангел Кънчев“ по пътя към пасарелката.

Сключени са договори с изпълнители за ремонт  на  5 общински пътя на обща стойност 19 827 092 лв.. В момента се работи на   две пътни артерии  в участъците Миладиново – Конево – Бяла поляна – Страхил войвода и Скалище – Гъсково – Звезден – Орешница.

↓Последвай ни във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *