Малчуганите в Детска градина Чайка поздравиха кмета Ерол Мюмюн Градоначалникът разгледа новата пристройка, инспектира строителните дейности

Валентина ИВАНОВА

Кметът Ерол Мюмюн и неговата заместничка Веселина Тихомирова разгледаха новоизградената пристройка на Детска градина «Чайка» заедно с журналисти по време на пътуващия брифинг в сряда. Гостите бяха посрещнати от директорката Весела Ганева, а децата, които си играеха в двора, познаха градоначалника и му помахаха за поздрав.

Ерол Мюмюн обясни, че стойността на финансирането за изграждане на пристройката е в размер на 780 000 от държавата, 967 000 са осигурени от общинската хазна. Той припомни: Още в началото на мандата обявих, че приоритет на приоритетите на общината са  бъдещето на децата на Кърджали, грижата за  тях. Правим всичко възможно да осигурим достатъчно места в детските градини и яслените групи. Да създадем добри условия за отглеждане и възпитание на най-малките ни съграждани.

По проекта е осигурено ново оборудване – легла, щори, матраци, завивки и др. Изграден е и асансьор.

За новата пристройка в Детска градина „Щастие“ Министерството на образованието и науката е осигурило 780 000 лева, а общината съфинансира със сума в размер на 1 128 000 лева.

От началото на новата учебна година четири групи със сто места се разкриват в новоизградените пристройки на детска градина „Щастие“ и на детска градина „Чайка“.

↓Последвай ни във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *