Заловиха вандала, потрошил чешмата и пейките на площад Хаджи Димитър Кметът Ерол Мюмюн съобщи, че видеонаблюдението е свършило работа за залавянето на извършителя

Валентина ИВАНОВА

Кметът на община Кърджали Ерол Мюмюн благодари на органите на реда за експедитивните действия по установяването на извършителя на вандалски действия в новосъздадения „синьо-зелен остров“ на площад „Хаджи Димитър“.

Само преди четири месеца тържествено бе открита благоусторената част, бяха поставени нови пейки, чешмичка и беше озеленено, за да си прекарват приятно жителите в района на Пазара на производителите.

На 24 август късно вечерта трима малолетни, след употреба на алкохол, са милняли в района. Чудесна работа е свършило монтираното видеонаблюдение, благодарение на което е открит вандалът, потрошил съоръженията – 13-годишен младеж. Тъй като той е непълнолетен, родителите му са поели всички разходи по възстановяване на нанесените щети, добави кметът.

С извършителя работи инспектор от Детска педагогическа стая, материалите са предадени в Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни за налагане на възпитателни мерки.

Припомняме, че обектът „Реконструкция и благоустрояване на част от площад „Хаджи Димитър“ и обособяването му в „синьо-зелен остров“” е финансиран по Програма „Опазване на околната среда и климатичните промени“  на Европейското икономическо пространство. Стойността му е 290 920 лева без ДДС.

Снимки: Ваня Иванова

↓Последвай ни във Facebook

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *