Пеевски се подигра на Доган за “изключването” си: Противоуставно! Живее в приказки от сараите!

Председателят на ДПС Делян Пеевски се подигра на съобщението за заседание на Централното оперативно бюро (ЦОБ) от морските сараи на почетния председател Ахмед Доган, на което уж е било взето решение той да бъде отстранен като лидер и изключен от ДПС.

„Видях, че е имало сбирка на отцепници от ДПС, които са изключени от парламентарната група, а след като се опитаха да откраднат марката ДПС, загубиха и партийното си качество. Това противоуставно действие показва хора, които живеят в паралелния свят на приказките от сараите. Тези хора трябва да разберат едно – това е европейска България и в нея всичко се случва по закон.“

Така Делян Пеевски коментира новината за „изключването“ си от ДПС и свалянето му от поста на председател на партията.

Тя бе съобщена от „ДПС Доган пресцентър“, които разпространяват новини за депутатите около другия председател Джевдет Чакъров и почетния председател Ахмед Доган.

Според съобщението на заседание на Централното оперативно бюро – тясното ръководство, е било взето решение за изключване от партията на осем души. Това са председателя Делян Пеевски, зам.председателите Искра Михайлова и Йордан Цонев и членовете на ЦОБ Станислав Анастасов, Хамид Хамид, Ертен Анисова, Станислав Анастасов, Радослав Ревански и Халил Летифов. Така те автоматично губят и ръководните си постове.

Решено е било още партийният печат да бъде анулиран, а десетима областни председатели да бъдат отстранени. Това са областните лидери на Варна, Велико Търново, Добрич, Монтана, Пазарджик, Пловдив, Сливен, Стара Загора, Хасково и Търговище.

Запознати обаче твърдят, че на заседанието не е имало кворум. По устав са необходими 16+1 присъстващи от общо 24 членове.

Епицентър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *