Наградиха победители от Коран курсовете в Кърджалийско 57 деца участваха в състезанието, организирано от Районно мюфтийство

Нов живот

Близо 600 деца посещаваха летните Коран курсове, организирани от Районно мюфтийство – Кърджали. 57 от тях се включиха в състезанието по Основни познания за Исляма.

Конкурсът се превърна в повод за празник и забавление, както за участниците в него, така и за гостите в публиката.

Събитието, проведено на 26 август 2024 г., беше открито от имама на Новата джамия в града Нуруллах Ташкън, а присъстващите бяха приветствани от районния мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди.

Надпреварата се проведе в три кръга. Най-напред участниците попълниха тест. Във втория кръг отговориха на въпроси, свързани с познанията им за Исляма, а в третия кръг – рецитираха научени наизуст Сури от Корана и молитви.

Децата бяха оценени от жури в състав: директора на Духовното училище в Момчилград Ахмед Бозов, директора на Курса за имами в Момчилград Селим Мехмед и имама в Крумовград Ибрахим Орал.

Класиралите се на първите места в трите възрастови групи и в 4-те нива получиха парични и предметни награди. Останалите участници, както и децата в публиката, които участваха във викторината и дадоха правилни отговори, получиха подаръци.

Състезанието приключи с празничен обяд за всички присъстващи.

 

↓Последвай ни във Facebook

1 Отговор

  1. 578 каза:

    Аз като Турчин,мюсюлманин.
    Съм категоричен против тези мероприятия. Които са финансирани от терористи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *