Кметът на Кърджали Ерол Мюмюн участва във фестивал в Сарай Готви побратимяване с турската община

Нов живот

Кметът на Кърджали Ерол Мюмюн е присъствал на официалното откриване на седмото издание на международния фестивал за изкуство, култура и мир в община Сарай, Република Турция, който се е състоял на 25 август 2024 г. Той е заминал по покана на своя колега – кмета на общината Абдюл Ташйасан. Заедно с народния представител от ДПС Байрам Байрам е участвал в откриването на програма пред културния център „Ататюрк“, която е започнала с поднасяне на венци пред паметника на Ататюрк и празничен кортеж в централната част на Сарай.

Програмата на 5-дневното издание на феста е била изключително наситена с прояви. Ерол Мюмюн е поздравил жителите на Сарай от името на гражданите на Кърджали, пожелал е успех на участниците във фестивала.

Провел е и среща с кмета Абдюл Ташйасан, на която е посочил акцентите в културния календар на община Кърджали, отправил е  покана за участие в Празника на приятелството, който тази година бе организиран за първи път. Гости и домакини са коментирали възможностите за сътрудничество в различни сфери и направили първи стъпки към предстоящо побратимяване между Кърджали и Сарай.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *