Петимата кърджалийци не стигнаха до медалите на Световното по канадска борба В молдовската столица Кишинев най-добре се представи Маргарита Дабева - завоюва две четвърти места при хората със зрителни увреждания

Валентина ИВАНОВА

Кирил Комитов и Мюнивер Ханджи представиха Кърджали и България при младежите на 45-тото Световно първенство по канадска борба в Кишинев, столицата на Молдова. Двамата състезатели на Спортен клуб «Родопи» с тръгнаха с надежда за добро представяне, разчитайки на досегашния си опит в големи състезания. За съжаление още след първите двубои те получиха тежки травми и треньорите на националния отбор прекратиха участието им на Мондиала. Това съобщи за «Нов живот» Емилия Стоянова, председател на клуба, която е дългогодишен състезател, но този път пропусна Световното поради здравословни проблеми. Тя има в колекцията си 6 световни титли.

В категорията на хората с увреждания се проведе 26-тият шампионат на планетата. От кърджалийския клуб заминаха опитните Маргарита Дабева, Алпай Ибрям и Росен Седевчев. И тримата борци са участвали многократно на световни шампионати, и тримата са достигали до златните медали. Но силната конкуренция в настоящото първенство ги остави без отличия.

Маргарита Дабева завоюва две четвърти места при хората със зрителни увреждания, Алпай Ибрям, който се състезава само на дясна ръка, зае шестото място в своята категория. Росен Седевчев е осми и на лява, и на дясна ръка.

Форумът продължи 10 дни, завърши на 25 август 2024 година. За пореден път България доказа, че е сред световния елит в канадската борба. Кърджали трябва да се гордее, че негови съграждани също са сред най-добрите на планетата.

На снимката: Алпай Ибрям

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *