Туристическият център събира доброволци да чистят лагера в Широко поле Община Кърджали осигурява транспорт

Нов живот

На 1 септември предстои поредната акция на доброволците от Туристически информационен център към Община Кърджали, заедно с дамите от спортно-интелектуален клуб «Ахридос». Акцията, част от инициативата I LOVE KARDZHALI, ще се проведе в района на лагера на Широко поле, където доброволците ще преместят гумите от входа на лагера и ще ги използват за изграждане на стена. Тази акция е част от усилията за облагородяване на местните природни и туристически обекти.

Освен премахването на гумите, участниците ще имат възможността да се включат и в почистване на района около асфалтовия път, който води до лагера от разклона долу.

Община Кърджали ще осигури транспорт за всички желаещи да участват. Сборният пункт е пред стадион „Арена Арда“ в 9 часа на 1 септември. За по-добра организация молим всички желаещи да се включат да информират предварително, за да може да се осигури подходящ по размер автобус.

Ако метеорологичните условия не позволяват провеждането на акцията, тя ще бъде пренасрочена за друг уикенд.

Идеята и на тази поредна акция е местната общност да се обедини около каузата за опазване на природата и подобряване на инфраструктурата в региона, в духа на инициативата I LOVE KARDZHALI.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *