32 кандидати ще се борят за директори на 14 училища в област Кърджали МОН обяви конкурс за 25 държавни и общински институции в системата на училищното образование

Валентина ИВАНОВА

32 души са подали документи за конкурса, обявен от Министерството на образованието и науката за заемане на длъжността „директор“ в 14 държавни и общински институции в системата на училищното образование в област Кърджали. Общо МОН бе обявило конкурси за 25 учебни заведения, но интересът се ограничи до 14. Това съобщи за „Нов живот“ Снежа Калитвенцова от Регионалния инспекторат по образованието.

До вчера, 19 август 2024 година, в РУО и по електронен път се приемаха заявления от желаещите. Предстои до 23 август комисия да определи тези, които ще бъдат допуснати до следващата фаза – писмен изпит, който включва решаване на тест, и събеседване с решаване на различни казуси и концепция за стратегическо управление. Комисията се назначава според наредба и включва представители на РУО, на финансиращия орган и на обществения съвет.

Сред обявените са Средните училища  „П.Р.Славейков“,СУ „Отец Паисий“ и „Йордан Йовков“ и професионалните гимназии „Капитан Петко войвода“, „Алеко Константинов“, „Проф. Асен Златаров“, „Христо Смирненски“ в Кърджали, както и СУ „Васил Левски“ в Крумовград и СУ „Христо Смирненски“ в Черноочене. Останалите конкурси са за основни училища в седемте общини на област Кърджали.

 

Последвайте ни и във Facebook

18 Отговори

  1. Юска каза:

    Без думи. Всяка година образователната система върви надолу.

  2. Иван каза:

    Категорично!Пенсиите да си ходят!Сами да си подадат оставки доброволно,това е моралното Отдавна са вредни !ВРИД директори техните заместници.

    • Ивон - Пловдив каза:

      Иване, ако отговарят на изискуемия осигурителен стаж и на възрастов – ДА, но ако нямат едното ще ги потърпите, докато всичко е наред.

    • Кики каза:

      Задължително директора да не е работил в това училище. Иначе старата песен на нов глас ще продължи от заместниците-наследпици на трона.

  3. Един каза:

    Пак гербаджийски калинки.

  4. Анонимен каза:

    Американските НПО-та разсипаха всичко в прекрасно устроената ни държавата. Филип Димитров селското стопанство. Някои наследници получиха по 2-3-5 дка. Те не знаеха,какво да ги правят. Иван Костов унищожи индустрията- заводи, фабрики, консервни комбинати и т.н. Стотици хиляди българи остават без работа и тръгват на запад .
    След това дойде ред на здравеопазването и образованието. Нацията става все по-болна и все по-неграмотна. Връщане назад няма. Знаете ли, има български училища, в които се преподава и говори не на български език.

  5. анонимен каза:

    Директорските места отдавна са купени. Настоящите ВрИД са се бръкнали с огромни суми, за да се подсигурят. Няма значение, че има такива без зачатъци на костен мозък. Тъпи гербаджийски калинки с болни амбиции!

  6. Асан каза:

    Назначиха си временни директори и сега ще ги узаконят. Защо външните кандидати ги прецаквате, дори да са кадърни?

  7. Учител каза:

    18.07,Че в български училища се преподава и говори не на български език няма как да ти се вярва.Освен някакво американско.Българският език е официален и осъзнат роден език в Кърджалийско,майчин е турския за над 50 на сто.Децата със съгласието
    на родителите изучават с желание родния български език,макар подценяването и игнорирането по адм.начин майчиния турски език.Ако сме нормална държава ДА на българския език,НО и на турския език в задължителната учебна програма.Стига предубеждения.

  8. Възпитател каза:

    Ей такива,като славей Врид незабавно да се оттегли доброволно.Безсрамието му е характерна черта.Смята се за недосегаем и незаменим.Такива няма.Хайде на кандидатите успех на 03.09

  9. Учител каза:

    Да не остане нито един от Врид,пречат на образованието и на младите кадри

  10. Володя каза:

    Ще повярваме на МОН ако на конкурса няма пристрастие,скрита защита,запазване на Врид

  11. Анонимен каза:

    Един Врид Кърджали манипулираше да не кандидатстват,че има протекцията от горе и че ще остане.Човек без морал,няма мъжко достойнство.А бе пенсия си,оттегли се с достойнство!

  12. Учител каза:

    Вече знаем кои са допуснатите кандидати за директори на училища. Добре известни личности – учители с опит, всички добри професионалисти. Радващо е, че има конкуренция! Комисията, която ще ги изпитва и избира – трима от РУО, един от общината и един от обществения съвет към училището, трябва много да внимава в подбора и да избере най-добрия! Без политически пристрастия! Ха, дано! Ама – надали!

  13. Румен - запалянковец каза:

    ?

  14. Драган каза:

    Старите дадоха каквото можеха.Време е за младите и новото.Училищата в Кърджали копнеят за нова енергия,нов подход и перспективи.Ще подкрепим НОВОТО.

    • Румен - запалянковец каза:

      Всяко НОВО е по лошо от добре забравеното старо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *