Първи политически реакции, след като Радев отхвърли кабинета „Кожарева” Това, което се случи на „Дондуков” 2, се оказа изненада и за партиите в 50-я парламент

Политическите формации с първи коментари след изненадващия развой на събитията около сформирането на служебен кабинет. Днес президентът отхвърли кабинета „Кожарева” заради Калин Стоянов. Това, което се случи на „Дондуков” 2, се оказа изненада и за партиите в 50-я парламент. Засега няма официални позиции. Единствените коментари до момента са в социалните мрежи.

Калин Стоянов се превърна в най-спорния министър, като формациите в Народното събрание бяха разделени в мнението си относно работата му във Вътрешното министерство, като най-много критики предизвика от „Продължаваме промяната – Демократична България”. Засега единствените коментари са в социалните мрежи. Депутатът от ПП-ДБ Лена Бориславова написа следното:

„Разделение на властите в действие. Топката се връща в Народното събрание. България все още е парламентарна република, а промените в Конституцията сработват – един човек не може сам да си избира правителство”.

Ивайло Мирчев от ПП-ДБ излезе с остри критики срещу Кожарева.

„Пеевски проби Кожарева и уреди Калин Стоянов да бъде нейна номинация за вътрешен министър. Поредният зависим от Пеевски чиновник, клекнал пред пачките и компроматите на Пеевски. Жалко поведение във време за смели решения”, заяви той.Коментар има и от „Има такъв народ”. Депутатът Станислав Балабанов отправи обвинения към партиите, които направиха промени в Конституцията, заради начина, по който вече се сформира служебно правителство.

„Когато някой спомене „конституционна криза” или друг се възмути на тема „политическа криза”, винаги помнете кои бяха хората, които се подписаха под ужасните промени в българската Конституция. Заради това днес държавата е блокирана и не може да излъчи кабинет. Те се казват: Христо Иванов, Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Борисов и Делян Пеевски- най-жалките и срамни „бащи” на най- жалките и срамни промени в Конституцията”, заяви той.

НОВА.тв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *