Кожарева: Отивам при главния прокурор, за да подам сигнал за натиск Тя не назова конкретни имена и посочи, че не е имало заплахи. Хора обаче са й се обаждали по телефона и я съветвали да се спре на друг министър

„Отивам днес в кабинета на главния прокурор, за да подам сигнал за натиск върху мен кой да бъде вътрешен министър. Това каза отказалата се от премиерския пост Горица Кожарева пред журналисти.

Тя не назова конкретни имена и посочи, че не е имало заплахи. Хора обаче са ѝ се обаждали по телефона и я съветвали да се спре на друг министър.

Тя подчерта отново, че ѝ е оказван натиск за това Калин Стоянов да не фигурира като служебен вътрешен министър в предложения от нея кабинет и повтори обясненото пред президента, че се е спряла на Калин Стоянов след множество срещи.

Всички казвали, че могат да разчитат на този министър, а в предишни кабинети не само не можели да стигнат до заместник-министър, а и ги наричали петричккия и санданския, например, защото други министри не им знаели имената.

Кожарева е именно от този регион. Като експерт-одитор, тя гледала резултатите на МВР и затова се спряла именно на Стоянов.

Факти.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *