Калин Стоянов: Няма да отстъпя в този момент! Изборният резултат не зависи от МВР. Всичко зависи от политическите лидери, посочи вътрешният министър

Няма да отстъпя в този момент! Това е поредния момент да се овладее системата на МВР. Може би ще излезнат верни слуховете, че ПП-ДБ чрез президента ще направят всичко възможно да не остана вътрешен министър. Това коментира служебният министър Калин Стоянов, предаде „Фокус“.

„Изборният резултат не зависи от МВР. Всичко зависи от политическите лидери, посланията, приоритетите и много други факти и обстоятелства, които нямат нищо общо с изборния процес“, каза още Стоянов.

Днес станахме свидетели на задвижването на сценария да се правят избори с „наше МВР“ през „ала-бала с президента“.

Няма да отстъпя в момент, когато се прави опит за овладяване на системата! Това повтори и във „Фейсбук“ Калин Стоянов.

Признателен съм на колегите от цялата страна, че се противопоставят на безпрецедентната намеса на президентската институция в дейността на изпълнителната власт.

Благодаря и на номинираната за служебен министър-председател г-жа Горица Грънчарова-Кожарева за гласуваното доверие.

На онези, които мислят, че чрез МВР ще възвърнат загубеното политическо доверие, ще кажа, че изборните резултати не зависят от институцията, а от убедителността и правдивостта на партийните лидери.

В днешния ден г-жа Кожарева ще представи пред главния прокурор на Република България факти за оказания ѝ натиск кои имена да бъдат част от бъдещия служебен кабинет.

Fakti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *